یکشنبه, 03 ارديبهشت 1396 07:04

خواص نان جو

خواص نان جو

نان جو و خاصیت های باورنکردنی سرشار

جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود. جو از گیاهی با ساقه های بلند به جود می آید و هنوز هم یکی از غذاهای عمده انسان را تشکیل می دهد. در کشورهای مختلف نیز جزو پرمصرف ترین مواد غذایی است که با اشکال مختلف و طعمهای گوناگون عرضه می شود.

از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود.

نان جو از انواع نان های قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل می داد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» می نامیدند.

خاصیت های نان جو

 

در سالهای اخیر تحقیقات علمی نشان داده است که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است

سبوس موجود در نان جو دو برابر نان گندم است و در هر ۱۰۰ گرم نان جو حدود چهار گرم فیبر وجود دارد.

از این جهت نان جو برای افرادی که مبتلا به دیابت می باشند بسیار مفید است زیرا هر فرد دیابتی روزانه به ۲۰ تا ۳۰ گرم فیبر نیاز دارد که بدین ترتیب بخش زیادی از آن را می توان با نان جو و بقیه را با خوردن حبوبات و سبزی ها جبران کرد.

مهم ترین خاصیت های نان جو

در صورتی که نان جو کم نمک تهیه شود شامل جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، تعدیل فشار خون، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون، پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده، مقابله با رشد تومور در بدن، جلوگیری از چاقی، حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه است.

امروزه جو به دلیل تاثیری که در پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های غیر واگیر دارد، به عنوان «اکسیر سلامت» نیز شناخته شده است. کاربرد جو در تهیه سوپ و غذای تکمیلی کودکان نیز بسیار مفید است.

نان جو به دلیل وجود فیبر خود مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین مایعات و آب فراوانی باید نوشیده شود. این نان به دلیل غنی بودن از ویتامین های B به آرامش اعصاب کمک می کند.

نان جو در ایام روزه داری

نان جو همچنین به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی در ساعات روزه داری پیشگیری کند. بنابراین مصرف این نان در زمان سحر توصیه می شود.

درمان یبوست با سبوس

سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود. جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.

بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد و مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.

خواص مهم دیگر نان جو

کاهش کلسترول خون

جو نرمی استخوان کودکان را از بین میبرد.

جلوگیری از سفیدشدن مو جلوگیری میکند.

جو برای کم خونی مفید است.

جو نرمی استخوان کودکان را از بین میبرد.

برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن آن آرد و را با آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.

برای درمان زخمهای بدخیم آرد جو را با زرده تخممرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.

برای رفع ورم پستان آرد جو را با سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید میباشد.

مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری میشود.

برای رفع خارشهای جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.

منبع : نمناک-/ف

منتشرشده در مقالات تخصصی
یکشنبه, 03 ارديبهشت 1396 07:04

نان خشک جوانه گندم

نان خشک جوانه گندم

نان خشک جوانه گندم

جوانه گندم:

شرکت نان کارآفرینان پارس تولید کننده متنوع ترین نان های رژیمی و طعم دار بر اساس توصیه های سازمان بهداشت و درمان توانسته است نان خشک با آرد جوانه گندم تولید کند.

باتوجه به اینکه خوردن آرد جونه گندم به تنهایی نسبت به سایر غلات ها سخت تر است ما توانستیم محصولی تولید کنیم که ۴۰% آن آرد جوانه گندم باشد. جوانه گندم جز آن دسته از مواد غذایی است که خانوارها به میزان کافی از آن استفاده نمیکنند این در حالیست که جوانه گندم سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی ضروری مانند ویتامینA می باشد.

ویتامین A موجود در جوانه گندم باعث افزایش قوه بینایی ، سرعت رشد کودکان ، شادابی پوست و سلامتی ریه و گلو می شود.

از دیگر خواص این محصول این است که آرد جوانه گندم یک مکمل غذایی پر ارزش و سرشار از ویتامین E و ویتامین های گروه B است. ویتامین E امروزه به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی می شود. سلنیوم و منیزیم موجود در جوانه گندم در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان های شناخته شده است.

به اعتقاد برخی از محققان پوست و مو جوانه گندم در درمان ریزی موی سر و رفع شوره سر و انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی موثر است .

لازم بذکر است اگه میخواهید لاغر شوید نان جوانه گندم را همراه با ماست ۱۰ دقیقه قبل از غذا میل کنید. همچنین اگر میخاهید چاق شوید آن را ۱۰ دقیقه بعد از غذا صرف کنید.

منتشرشده در نان چیپس
دوشنبه, 04 ارديبهشت 1396 07:04

نان جو رژیمی (خالص)

نان جو رژیمی (خالص)

شرکت کارآفرینان پارس توانسته محصولی تولید کند که در آن فقط از آرد جو خالص استفاده شود و هیچگونه آرد یا سبوس به غیر از آرد جو در آن استفاده نشود. این محصول از نمک بسیار کمی برخوردار است و برای افرادی که دچار قند و دیابت هستند توصیه می شود.

خواص نان جو خالص
  • کاهش دهنده خطر ابتلا به برخی سرطان ها
  • کمک به ثابت نگه داشتن سطح قند خون در وضعیت مطلوب
  • تنظیم عملکرد صحیح روده بزرگ
  • دفع مواد زائد

این محصول نسبت به سایر نان ها از تردی و نازکی بالایی برخورد است که سطح آن با شوید تزئین شده و طعم دلپذیری به نان خشک میدهد.

نان جو رژیمی دارای فیبر طبیعی بالایی می باشد که بیشتر برای بیماری های گوارشی مناسب است. این نوع نان خشک از مواد تشکیل دهنده کامل یعنی آرد جو و آرد گندم بدون سبوس گیری و تجزیه ، بطور کامل آسیاب شده و بصورت آرد کاملا مرغوب به دست ما میرسد که پس از آن طی فرایند تولید با دستگاه های استاندارد و محیط کاملا بهداشتی بسته بندی و به بازار عرضه می گردد.

از دیگر خواص این محصول میتوان به کم بودن قند آن اشاره کرد که طی آزمایشات متعدد و نظر کارشناسان فنی قند نان سفید ۲ برابر نان سبوس دار می باشد در حالیکه فیبر نان سبوس دار (بخصوص نان جو) ۳ برابر و املاح آن ۲ برابر بیشتر از نان سفید میباشد. این فیبر غذایی نه تنها باعث رسوب زدایی پرزهای روده و معده میگردد بلکه مانع لانه گزینی مواد سرطان زا در پرزهای معده می شود.

نان جو رژیمی (خالص)

منتشرشده در نان چیپس
دوشنبه, 04 ارديبهشت 1396 07:04

با طعم ماست و موسیر

نان چیپس با طعم ماست و موسیر

نان چیپس با طعم ماست و موسیر

منتشرشده در نان چیپس
دوشنبه, 04 ارديبهشت 1396 07:04

با طعم کچاپ و فلفل

نان چیپس با طعم کچاپ و فلفل

نان چیپس با طعم کچاپ و فلفل

منتشرشده در نان چیپس
دوشنبه, 15 -2668 08:59

با طعم پیاز جعفری

نان چیپس با طعم پیاز جعفری

با طعم پیاز جعفری

منتشرشده در نان چیپس

نان خشک محتوی آرد گندم با تزئین شوید

نان خشک محتوی آرد گندم با تزئین شوید

منتشرشده در نان خشک
دوشنبه, 04 ارديبهشت 1396 07:22

نان خشک محتوی آرد گندم با تزئین کنجد

نان خشک محتوی آرد گندم با تزئین کنجد

این محصول از آرد گندم کامل و سبوس خوراکی تشکیل شده است که پس از فرایند تخمیر به مرحله تولید در دستگاههای حرارت غیرمستقیم و استاندارد می رسد. طعم و شکل ظاهری این نان خشک از ویژگی هایست که باعث شده این نان نسبت به سایر نان ها متمایز باشد.

نان خشک کنجد

از خواص این محصول میتوان به داشتن فیبر بالای آن اشاره نمود که برای افراد کم تحرک ، کارمندان و افرادی که دچار چاقی هستند توصیه میشود. این نان خشک با کنجد و زیره و شنبلیله تزئین شده است که طعم مطلوبی به نان بدهد.

نان خشک محتوی آرد گندم با تزئین کنجد


خواص داروئی نان خشک

زیره: برای دفع گاز معده و روده. درمان مشکلات مثانه و کلیه ها

کنجد: برای کاهش کلسترول خون در بدن و حفاظت سلول های کبدی در مقابل اسیدهای اکسیداتیو

درکل منبع بسیار خوبی از مس ، کلسیم ، منیزیم و روی می باشد که نیاز بدن را تامین میکند.

نان خشک محتوی آرد گندم با تزئین کنجد 
منتشرشده در نان خشک